A választott terméket sikeresen hozzáadtuk a kosárhoz!

Bemutatkozó

Díszes felületburkolatok, térburkolatok, kerítések kialakítására alkalmas műkő, amelynek kötőanyaga cement, adalékanyaga mészkőzúzalék.

MIÉRT ÉPPEN A CSABAKŐ? MERT...

· ALAPANYAGA műkő, annak minden előnyös tulajdonságával, ugyanis időtálló, fagyálló - tehát külső- és belső terekben egyaránt alkalmazható.

· KOPÁSÁLLÓ, tehát jelentősebb mechanikai igénybevétel esetén is előnyös a használata.

· ANYAGÁBAN SZÍNEZETT, tehát egyazon színű több éves használat után is, mérettűrése minimális (+ 1 mm), tehát belőle szép burkolat készíthető.

· ÉPÍTÉSZETI MEGJELENÉSE KEDVEZŐ, ugyanis rusztikus felületű elemei a klasszikus formát idézik, sima elemei könnyen és jól tisztíthatók, továbbá színválasztéka is kedvező.

· ÉPÜLETSZERKEZETI SZEMPONTBÓL "SZERKEZETBARÁT", ugyanis téglamodul méretű, tapadó hátfelülettel rendelkezik, speciális formájú elemválasztéka széles körű felhasználhatóságot tesz lehetővé. Az elemek kis súlya miatt könnyen beépíthető, alkalmazása nem igényel speciális gépparkot és különleges szakértelmet (építéséhez csupán egy jó kőműves szükséges). Mind az új épületek építése, mind pedig a régi épületek felújítása során előnyösen használható.

· KÖRNYEZETBARÁT, ugyanis kő jellegű termék, így használata a környezetet nem károsítja. Reciklizálható, azaz elbontás után, mint zúzottkő, egyéb területeken - pl.: adalékanyagként vagy kőaljzatként stb. - ismételten felhasználható. A CSABAKŐ már túljutott a kísérleti szakaszon. Több, mint egy évtizede az ország számos pontján, sőt külföldön is bizonyította széles körű kedvező építőipari alkalmazhatóságát. A felsorolt szerkezetek vonatkozásában ÉMI minősítéssel (ÉMI A-481/2003) rendelkezik.


HOL ALKALMAZHATÓ ELŐNYÖSEN A CSABAKŐ?

Esztétikus megjelenése (sima vagy rusztikus) kedvező színválasztéka (fehér, zöld, sárga, piros, fekete, szürke, barna, stb.) nagy szilárdsága és fagyálló tulajdonságai miatt elsősorban külső falburkolatok, járófelületek, falpillérek, kéménytestek és egyéb speciális szerkezetek - kerítés, kandalló, stb. - kialakítására alkalmas, de a CSABAKŐ kedvező tulajdonságait a belső építész is előnyösen kihasználhatja, mégpedig rusztikus falburkolatok, színes padlóburkolatok, stb. formájában.

A CSABAKŐ TERMÉKVÁLASZTÉKA
· kéményépítésre,

· pillérépítésre, -burkolásra,

· kerítésépítésre, -burkolásra,

· légréses homlokzatburkolásra,

· maghőszigetelésű homlokzatburkolásra,

· épülethomlokzat burkolására,

· épületlábazat burkolására,

· belső terek falburkolatára, valamint

· külső-belső terek csúszásgátló padozata burkolására.
Külső térben - fagyállósága, nagy szilárdsága miatt, nagy terhelési igények (teherautó) esetén, szilárd aljzaton.
Belső térben - nagy kopásállóságú, sav- és lúgállósági igény esetén, csúszásgátolt felületi igény esetén a lap fordított helyzetével.

Kedvező árfekvése időtálló, esztétikus megjelenési formája, egyszerű beépíthetősége garantálja jövőbeni fokozatosan bővülő felhasználását.


A TERMÉK ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI

(az ÉMI A-481/2003 sz. építőipari alkalmassági dokumentuma alapján)

Méret, mérettűrés
Az elemek megengedett mérettűrése:
- hosszúság és szélesség: +- 3,0 mm
- vastagság: +- 2,0 mm
Alaki hibák megengedett mértéke:
- oldalfelület síktól való eltérése: 1,3 mm
- derékszögtől való eltérés: 2,0 mm
- felületi síktól való eltérés: 1,3 mm
Az ÉMI vizsgálat során az eltérések jóval alatta maradtak a megengedett eltéréseknek.

Repedés
Legfeljebb 0,2 mm tágasságú hajszálrepedés megengedett. Átmenő repedés nem megengedett. Az ÉMI hajszálrepedést termékeinknél nem talált.

Épség
A műkő tégla és elem ép és csorbulásmentes legyen. Az ÉMI vizsgálatnál minden elem épnek és csorbulásmentesnek bizonyult.

Térfogati tömeg
Általános térfogati tömeg: 2200 kg/m3
A vizsgálat átlagos értéke: 2200 kg/m3 feletti.

Nyomószilárdság
A kémény- és kerítéstégla átlagos nyomószilárdsága légszáraz állapotban legalább 28 N/mm2, a Csabakő nyomószilárdsága ennél magasabb.

Fagyállóság
A vizsgált elemeken semminemű fagykárt nem észleltek. A termék a fagyállósági követelményeknek messzemenően eleget tesz, hajszálrepedés nem keletkezett.

Tűzállóság
350 fokos és az 500 fokos vizsgálati hőmérsékleten a tömör műkőtégla az MSZ 14799/88 szabvány 1. pontjában leírt körülményeknek megfelel. Ennek megfelelően a CSABAKŐ műkő kéménytéglából épült kéményszerkezetek gáz és olaj üzemű tüzelőberendezésekhez alkalmazhatók. Lakó- és közösségi épületeknél a megépített kéménybe azonban csak 60 kW-nál nem nagyobb teljesítményű tüzelőberendezés köthető be.


CÉGBEMUTATÓ

A Csabakő Békéscsaba egyik kisvállalkozása. Tevékenységünket több mint húsz éve kezdtük, akkor még mint kisiparos. A kezdeti lépeseket kétféle termékkel indítottuk, a pillértéglával és egyfajta lábazati elemmel. Később kibővült a termelés a térburkolatokkal. A színeink először csak fehérek voltak. Az igényeknek megfelelően azonban kialakult egy színskála a kedvelt színekből (szürke, fekete, piros, barna, zöld, sárga), amit az óta is megtartottunk.

Az elmúlt években igen sokfelé jártunk, kiállításokon vettünk részt. Valami ötlet mindig "beugrik", s természetesen az igények is változnak, ezért elengedhetetlen volt a tevékenység bővítése. Mégpedig a falburkolatok irányába. Ezért kialakítottuk azokat a formákat, amelyek most az egyik legkeresettebb termékeink lettek. A rusztikus burkolatokról van szó, ami alakban és színben 21-féle változatot jelent. Keresettek lettek a rusztikus burkolatokhoz kerítéselemek is. Itt is megtalálhatók azok az elemek, melyek egy kerítés építéséhez szükségesek. Sok épület felújításakor került előtérbe a falak átszellőztetése. Erre a módszerre is kialakult egy burkolati rendszer, mégpedig az átszellőző szerelhető falburkolat. Lényege igen egyszerű, nem kell ragasztani, ezáltal nincs lezárva az átszellőzés lehetősége. A falra rögzítő csavarral kell fölszerelni, mögé lehet tenni a hőszigetelőt. Igen kedvelt ez a termék.

A továbbiakban a termelésre és a minőség minél tökéletesebb kialakítására koncentrálunk. A korábbi, Békéscsaba, Orosházi út 60. alatt működő üzemünket áthelyeztük egy nagyobb bővítési lehetőséggel bíró külső területre, Felsőnyomás 258-ra. A 44-es főút mellett igen könnyen megtalálható és elérhető. Itt folyik a továbbiakban a gyártás és forgalmazás is. Természetesen mindig van valami újdonság, ami újabb kihívást jelent a számunkra, de úgy gondoljuk, hogy ettől megy előre a vállalkozás.